Väggdesign: instruktioner för tapetsering

Det är välkänt att tapetsering är den vanligaste metoden för dem som väljer att fixa sina väggar själva. Så enkelt som tapetsering kan tyckas blir resultaten bara tillfredsställande med god instruktion.

TA BORT GAMLA TAPETER

Mycket av arbetet måste göras för att ta bort den gamla tapeten, om den fortfarande finns där. Detta steg underskattas av många gör-det-själv. I synnerhet ökar envis tapet som inte kan tas bort i stora delar den erforderliga tiden.

Det finns två alternativ för att ta bort gamla tapeten:

  • Blötlägg tunna rester med tapetborttagare och vatten.
  • Arbeta med tjocka (vattentäta) tapeter med en nagelrulle / tapetkvarn innan du blöter.

Använd tapeterborttagaren enligt anvisningarna i en hink med varmt vatten. Applicera sedan blandningen generöst på den kvarvarande tapeten med en borste. Låt tapetborttagaren sitta i ungefär en timme (se tillverkarens anvisningar).

Efter blötläggning kan du ta bort återstoden med så bred spatel som möjligt. Skjut spateln under de fuktade tapetresterna och arbeta dig igenom rummet vägg för vägg.

Slutligen avlägsna smuts med en borste; Du kan jämna ut sprickor och hål med fyllmedel. I gamla byggnader är det ofta nödvändigt att arbeta på porösa underlag med ett djupt underlag så att tapeten har ett bärande underlag.

MÄT VÄGGEN OCH KLIPP TAPETEN I STORLEK

Väggen är nu förberedd och tapetseringen kan börja. Mät först dina väggars höjd och klipp av tapeterremsorna med ett överskott. Ta en penna och en andningsnivå och rita linjer på väggen så att du kan ställa in längderna.

BLANDA OCH APPLICERA LIMMET PÅ TAPETEN / VÄGGEN

Läs bruksanvisningen för lim och blanda den enligt tillverkarens anvisningar. Klistra in antingen på tapeten eller på väggen

Gör följande för traditionella tapeter:

  • Lägg tapetremsan upp och ner på ett tapetseringsbord
  • Klistra in tapetremsan helt och generöst inklusive kanterna
  • Vik en tredjedel av remsan till mitten, vik sedan den andra tredjedelen och fäll slutligen tapetremsan i mitten
  • Låt remsorna blötlägga i några minuter
  • Klistra in en annan remsa under tiden

LIMMA DEN FÖRSTA REMSAN PÅ VÄGGEN

Efter cirka fem minuter kan du applicera den första bakgrundsrullen på väggen. Ta tag i den vikta tapeten så att den första tredjedelen är ovanpå. Vik ut denna tredje och limma de två tredjedelarna mot väggen med ett överhäng på fem centimeter.

Fäll nu ut den återstående tredjedelen och limma den på väggen. Ta en tapetborste i handen och sträck den från topp till botten och mitten till kanten för att ta bort bubblor och rynkor. Limma fler remsor på väggen med hjälp av dessa instruktioner.

Förresten: Du ska inte täcka hörn med överlappande papper. Skär bort överskottet

Kontakta oss för en professionell målare i Stockholm!