RÄTT FASADFÄRG FÖR VARJE HUS

Den vanligaste varianten för fasaddesign är att färga gipsytan. En attraktiv yttervägg skapas inte genom att helt enkelt måla den. Harmoni och uttrycksförmåga uppnås endast genom ett smart val av färg, eleganta fönsterramar eller stuckaturer över fönster och dörrar. Samspelet mellan yta, struktur, färg, ljus och skugga gör fasaden livlig och individuell.

FÖRBEREDELSE OCH FÄRGVAL

Innan du målar fasaden är det viktigt att undersöka och förbereda underlaget och välja rätt färg. Det finns en mängd olika toner och varje färg har olika egenskaper och användningsområden. Till exempel är dispersionssilikatfärger mycket populära och är särskilt lämpliga för mineraliska underlag såsom cement och kalkplåster eller tegel och sandkalksten. De som väljer silikatfärger belönas med en vägg som kan andas som naturligt skyddar mot alger och svampar. Positiva aspekter av emulsionsfasadfärger är det stora användningsområdet och den mycket goda vidhäftningen. Förutom mineralunderlag kan du också använda denna fasadfärg för att måla över alla stabila gamla beläggningar.

RÄTT FÄRG FÖR VARJE ARKITEKTUR

Arkitektur och fasadfärg är oöverskådligt kopplade. Färgen fungerar emellertid inte bara som ett designelement, det tar också viktiga skyddsfunktioner. Välj alltid en högkvalitativ och framför allt miljövänlig fasadfärg som uppfyller alla dina krav tekniskt och estetiskt. Ny generation fasadfärger har två huvuduppgifter: estetik och skydd. Om du planerar att måla en ny fasad, behöver du inte bara oroa dig för färgtonen, du bör också ta hänsyn till miljön. Jämfört med väggfärg i interiören ställs mycket högre krav på fasadfärg. Du vill att din fasad ska se snygg ut i många år framöver, trots allt är det husets telefonkort. Fasaden är samtidigt husets skyddssköld och måste kunna upprätthålla sin effekt utan avbrott.

PRISET ÄR INTE ALLTID AVGÖRANDE

Dyrt är lika bra, vilket inte är fallet med fasadfärger. Det finns definitivt billiga färger som fortfarande är av hög kvalitet och uppfyller dina krav för en kvalitetsfärg. När det gäller miljöskydd, hållbarhet och skydd mot alger och svampar bör du alltid välja en fasadfärg som är väderbeständig, andas, genomtränglig för vattenånga, lågspänning, regnbeständig, lösningsmedelfri, nötningsbeständig, UV- och alkalibeständig.

Var särskilt uppmärksam på fasadfärger av hög kvalitet

HUSEN BLIR FÄRGGLADA

Det finns en märkbar trend mot starka färger i valet av färger. En vit fasad är fortfarande en av klassikerna, men många husägare tenderar i allt högre grad till färger som gul, aprikos, champagne, turkos eller mintgrön. Vilken fasadfärg du äntligen väljer beror inte bara på trender utan också på din personliga smak. Fel i färgval kan undvikas; ta dig tid och sök råd från en expert. Mycket ljusa färger eller ett slarvigt valt målarfönster kommer inte längre att glädja dig efter mycket kort tid. Färgade dekorativa element är attraktiva, men bara om de inte är överdrivna och för stora.

Kontakta oss som din målare i Stockholm!