Ett vackert hem – fyra bra skäl för en ny väggmålning

De olika färgerna på dina inre väggar ger respektive rum en unik atmosfär och anpassar lägenheten efter din smak.

Oavsett om det är ljust eller enkelt, ljust eller mörkt, svartvitt eller med mönster: det finns inga gränser för designalternativen. Så att dina väggar har en konstant hög visuell standard måste de ommålas då och då.

Vi har omfattande specialistkunskaper inom målning och vill ge dig de viktigaste anledningarna till ett nytt lager färg.

Tecken på användning genom vardagen

En lägenhet är centrum för ditt liv och du tillbringar mycket tid här. Detta lämnar ibland spår, även på dina inre väggar.

I de flesta hushåll påverkas korridorer och trapphus särskilt av slitage. Det är mycket som kommer och går i dessa delar av huset, väggarna är vanligtvis utrustade med kapphakar för att lagra jackor och paraplyer och inköp lutas mot väggarna vid ankomsten.

De resulterande bucklorna och reporna minskar väggens optiska glans och smutsavlagringar kan göra att den verkar matt. Det är därför lämpligt att måla om dessa områden vartannat till vart tredje år.

Undvikande av mögel

Rum där fukt och värme förekommer tillsammans är särskilt utsatta för mögeltillväxt. I ditt hem kommer detta sannolikt att vara fallet i särskilt kök och badrum. Här behöver väggarna särskild vård, inte bara för att klara de visuella kraven utan också av hygieniska skäl.

För detta ändamål används vanligtvis speciell färg som är motståndskraftig mot yttre påverkan som värme och fukt och förhindrar bildning av mögel. För att bibehålla beläggningens funktionalitet bör den förnyas vart tredje till fjärde år.

Personlig förändring

Denna punkt kan vanligtvis tillämpas på alla rum i ditt hem, men det är särskilt tillämpligt på utformningen av barnrum.

Medan de flesta vuxna är nöjda med den design de väljer i tio år, förändras smaken hos barn och ungdomar nästan varje år.

Utformningen av sitt eget utrymme ger barnen möjlighet att låta fantasin springa vild och skapa en oas av välbefinnande där de kan dra sig tillbaka.

Trender och nyheter

Förutom den personliga förändringen bör den ständiga vidareutvecklingen av lägenhetens design också nämnas. Varje år kommer nya färger på marknaden som inte bara lovar ett annat utseende utan också förbättrade produktegenskaper, som längre hållbarhet eller större vattentålighet etc.

Även om du inte behöver följa varje trend och utformningen av innerväggarna i stor utsträckning baseras på din smak, är en titt på de nya produkterna ibland väldigt intressant och kan ge lite frisk luft in i ditt hem och förbättra kvaliteten av din färg.

Du hittar nya produkter, till exempel på mässor, på Internet eller hos oss. Om du har ytterligare frågor om väggunderhåll eller om du behöver hjälp att måla hjälper vi dig gärna.