En översikt över de olika alternativen för speciell väggdesign

Mycket har hänt inom området väggdesign de senaste åren. Förutom klassiska tapeter och enkel väggfärg, kan gör-det-själv-användare låta sin kreativitet springa fri med hjälp av nya produkter.

Tapet har härskat svenska vardagsrum i hundratals år. Under tiden finns det dock nya sätt att ge väggarna ett attraktivt utseende. En översikt över metoderna ges nedan.

DEKORERA VÄGGARNA MED RÄNDER OCH DIAMANTER

För många människor är väggdesign ett uttryck för deras kreativitet. Färre och färre människor begränsar sig till att bara måla sina väggar i en färg.

Med lite fantasi kan man trolla fram vackra mönster på väggen som ger ett rum en intressant känsla. Men: väggkonstruktionen bör noggrant övervägas; de måste matcha rummet och dess möbler.

Ränder är neutrala men eleganta: vare sig de är horisontella eller vertikala – de ger variation till väggen och ger den struktur.
Vi är intressanta, geometriska figurer: även om bara ett fåtal människor räknar matematik bland sina favoritdiscipliner, ger diamanter variation till varje rum.

STRUKTURERAD TAPET FÖR IMPONERANDE RESULTAT

Strukturerade tapeter (även kallade lättnadsbakgrunder) finns med mönster eller ornament. Konstruktionerna gör ett tredimensionellt intryck och har en stark effekt på tittaren. Av denna anledning bör strukturerade tapeter användas försiktigt och rummet ska inte överbelastas med andra tillbehör och element. Fördelen med tapeterna är det stora utbudet av mönster; praktiskt taget varje designkrav uppfylls.

VÄGGDEKALER – MODERNA KLISTERMÄRKEN FÖR VÄGGEN

Dessa klistermärken har lite att göra med tapeterna. Det är snarare klistermärken som finns i olika motiv: Från fräcka ord till djurmotiv till modeller som imiterar en klocka – det finns inga gränser för urvalet. Den speciella funktionen: klistermärkena kan tas bort relativt enkelt, så att du till och med kan dekorera dina väggar tillfälligt, till exempel till jul, påsk, halloween eller för en fest.

VÄGGSTENCILS FÖR MÅLARE

Marknaden erbjuder färdiga mallar för olika tillgängliga ämnen, kan köpa hemförbättringen och föreställas. På detta sätt kan du ta med en cykel, bokstäver eller andra motiv till väggen i önskad färg på nolltid. Stensilerna hjälper mindre erfarna målare att designa väggar, även om de inte är konstnärligt begåvade.

OMBRÉ – FÄRGGRADIENTEN FÖR PROFFS

För verkliga yrkesverksamma och entusiaster som känner sig runt färg är Ombré den ultimata väggdesignen. I grund och botten måste en vägg målas i olika toner i samma färg så att det blir en ren övergång, till exempel från blått till ljusblått. Hur denna lutning kan se ut varierar såklart.

MOTIV TAPETER – DE VACKRASTE BILDERNA PÅ VÄGGEN

Om du inte är nöjd med klassisk texturerad tapet kan du ta med imponerande bilder till ditt vardagsrum med motivtapet. Denna produkt, även känd som fototapet, är särskilt flexibel eftersom varje tänkbart motiv är tryckt på tapeten: en skog, en världskarta, en maskros. Sådana realistiska motiv borde matcha interiören.

Kontakta oss som din målare i Stockholm!